Normaal is de Kerst een lekker drukke tijd voor harpisten. Maanden van te voren het repertoire opfrissen, nieuwe kerst liederen instuderen en leuke afspraken maken. Ook dit jaar stond er van alles op de agenda: van het sfeervol omlijsten van kerst diners en lunches in verpleeghuizen tot serene kerkdiensten en met een glitterjurk de in een winkelcentrum mensen betoveren met klanken…
Half december kwam het bericht: lockdown! Met als gevolg: strepen in de agenda. Gelukkig kwam er als alternatief een mooie online kerstviering voor de Protestantse Gemeente in Brummen. Dat was zo mooi: een hemels koor van 6 jongeren met pianobegeleiding, mooie teksten en de harp. Een leeg kerkgebouw maar honderden mensen on-line. Aparte ervaring. Ook kon de jaarlijkse Wereldvredemeditatie doorgaan, in het Vrijzinnige Witte kerkje in Lunteren. Een moment van bezinning, stilte en verbondenheid. Mooi.