Solo, duo & yoga

Lies speelt de sterren van de hemel op haar sprankelende Keltische harp: eigen composities, wereldmuziek en improvisaties, met klassieke, Keltische en ritmische Latijns Amerikaanse invloeden.

De klanken van de harp voel je binnenkomen en nemen je mee, daarom is een live harp concert een bijzondere beleving.

Solo, in ensemble of als heerlijke begeleiding van een yogales, de harp klinkt magisch en heerlijk.

Neem gerust contact op voor een offerte op maat.

Harpkracht

Eén harp is prachtig, twee harpen samen, dát is wonderschoon en krachtig!

Sinds 2020 spelen Lies Joosten en Danielle van Driel-Veltman samen onder de naam Harpkracht: een Bad van Licht. Danielle en Lies wonen beiden op een steenworp van de IJssel en laten hun muziek samen stromen als een verbindende rivier. Met hun bijna identieke harpen, zijn ze beiden zeer ervaren in het creëren van muziek die het hart raakt, de geest tot rust brengt en de ziel voedt.

Hun timbre, timing en flow past wonderwel, terwijl ieder een eigen klankkleur, palet en repertoire inbrengt. Tijdens hun (lig)concerten spelen ze eigen composities, Keltische thema’s en “oeverloze” improvisaties om je in te laten onderdompelen en meevoeren.

“De muziek hielp me tijdens de yin yoga om te focussen op de houding.”

“Ik kon de stilte echt voelen terwijl je speelde, bijzonder …”

Yoga met harp

Tijdens de yoga les begeleiden de zachte klanken van de harp de ademhaling en de flow van de houdingen. Door een meditatieve manier van spelen worden de bewegingen ondersteund.

De deelnemer kan zich laten meevoeren op de warme klanken van de harp. De hectiek van de dag van zich af laten glijden, naar binnen keren, resonantie voelen, aandacht voor adem en lichaam.

De yoga docent leidt de les, de harp begeleidt de beweging met muzikale improvisaties met invloeden van Keltische, Arabische en Indiase muziek. Tot slot een lange eindontspanning met muziek en stilte.

“Ik voelde de harp in mijn hele lichaam resoneren,”

Lies begeleidt tevens Tai Chi sessies, meditatie bijeenkomsten en rituele ceremonies.

ligconcert, meditatie, harp
Tangere, Hildegard von Bingen
MON & Lisa harp and voice
Duo Encuentros Honduras

Ensembles

Mon&Lisa

Dat Lies in Latijns Amerika heeft gewoond hoor en voel je in haar muziek. Dit komt mooi van pas in samenwerking met de Catalaanse singer-songwriter Monica Coronado (zang, gitaar, guitalele). Als duo vertolken Lies en Monica composities van vrouwen uit Latijns Amerika en Spanje, over het leven, de liefde, (on)recht, emoties en hoop. Nieuw zijn hun eigen composities over de natuurelementen. Een Spaanstalig recital van dit duo betekent een reis vol passie, ritme en humor en de nodige toelichting. Lees meer op de website van Monalisa.

Tangere

De mystieke liederen van Hildegard von Bingen verklankt door dit exclusive ensemble met Lydia Schaap – zang, Veronika Simonett – altdwarsfluit, Irmgard Cottaar – framedrums en Lies op de Keltische harp.

Moyamuna

Lies Joosten en Daniëlle Roelofsen spelen samen Ierse en wereldmuziek. De fluit-harp combinatie is tijdloos. Daniëlle speelt op virtuoze wijze verschillende fluiten in haar eigen aanstekelijke stijl en zingt ook nog eens prachtig.

Samen met de klassieke Indiase zangeres Samhita Mundkur vormen ze het trio Moyamuna. Hier vloeien melodieën en stijlen uit India, Ierland en Latijns Amerika samen tot een verrassende fusie.