Harpmuziek als sfeermaker

Van privé-achtertuin concert tot omlijsting van kunst expositie, van ritueel tot bruiloft, live harp muziek zorgt voor een bijzondere noot.
Lies geniet van het creëren van een mooi plaatje en een speciale sfeer, afgestemd op het evenement en de gelegenheid.
In overleg kiezen we het repertoire, de stijl en welke harp het beste past.
Lopend met de troubadourharp, binnen of buiten, door kasteeltuinen of als serenade aan huis.

Tijdens de lockdown of voor dierbaren-op-afstand kan een online concert worden georganiseerd.

electrische harp, festival, blauwe harp, feestmuziek, magische harp, ambient

Festival

We hoorden de klanken al voordat we je zagen” vertellen wandelaars van het lichtkunstfestival de Fjoertoer. De prachtig verlichte harp steekt sprookjesachtig af tegen de avondlucht, de klanken geven een magische sfeer aan het evenement. De vorm en klank van de harp geven een subtiele dimensie aan het festival.

Samenwerking met dichters, beeldend kunstenaars, dansers, Lies gaat de uitdaging graag aan. Ze heeft een breed repertoire, improviseert makkelijk op de harp en stemt zich graag af op de locatie en het publiek.

Zo kwam ze al terecht in een bootje, in de kelder van een gemaal, op een torenkamer, in de kasteeltuinen van Arcen, Roozendaal en Middachten, op een Sprookjesfestijn in Oss en op een feest in de bossen. Zolang het weer het toelaat, is geen plek te gek. De harp kan versterkt worden met een straatmuzikantenversterker.


“De harpiste speelde mooi in op ons feest, we hebben genoten van haar vriendelijke aanwezigheid en muziek.”

Wat een verrassend prachtige klank heeft deze kleine harp.”

256K

followers

182M

views

Bruiloft

Huwelijk & Handfasting ceremonie

Voor een unieke bruiloft is live muziek een toevoeging. Vooral als je geen standaard muziek wil, maar je eigen klanken, kun je bij Lies terecht. In overleg wordt er gespeeld bij binnenkomst, tijdens de ceremonie of bij de receptie. Staand, lopend, zittend, in een bootje, onder een boom, of in een omgebouwde kas. De harp draagt bij aan momenten van ontroering en zorgt voor een vrolijke noot. Het repertoire stellen we in samenspraak op voor een special touch en prachtige plaatjes.

“Tijdens de Handfasting Ceremonie begeleidde Arpalisa het ritueel met de harp, het was prachtig!”

“Toen mijn schoonvader door een probleem met de taxi niet op tijd zou komen, nam Lies het initiatief om alvast harp te spelen tijdens het wachten, dat gaf ons rust en een fijne sfeer.”

In een bootje?

Lies is al meerdere malen meegevaren, al spelend, in een kleine boot. Prachtig hoe de klanken over het water kabbelen.
Neem me mee in je huwelijksbootje! Repertoire en kleur/stijl van kleding in overleg.

keltische harp, huwelijk, bruiloft, muzikant
Kunst expositie

Kunstexpositie

Muzikale omlijsting van kunst

De combinatie van beeldende kunst en muziek werkt heel goed. Tijdens de opening van een expositie loopt Lies rond met een troubadour harp om de beelden te verklanken, of ze zit met een grote Keltische harp op een bordes of in het trapportaal, zodat het hele gebouw zich vult met warme muziek.

Lies heeft ook ervaring met het begeleiden van dichters en vertellers.

"Een harpiste die speelt vanuit de ziel. De harp en zij zijn één, dat hoor en zie je gelijk! Zoek je nog voor een hele speciale gelegenheid een bijzonder optreden, dan moet je bij haar wezen.”

- Lidy de Haas, kunstenares/event organisator

foto: Lidy de Haas

"Magisch om tijdens je ceremonie Lies met haar harp te horen."

256K

followers

182M

views