Harples

Wil je graag harp leren spelen of je verder verdiepen in de mogelijkheden van de harp? Keltisch, Zuid Amerikaans, zang begeleiden, eigen improvisaties maken of ingewijd worden in de kunst van therapeutisch harpspel? Je bent van harte welkom!
Lies geeft privéles op de Keltische harp (haakjesharp) in de studio in Leuvenheim (GLD).

In de les is er aandacht voor houding, techniek, ontspanning en plezier. We spelen op gehoor en/of van bladmuziek, solo en samen. Als je wilt, zingen we er bij.

Beginnen met harp spelen kan op elke leeftijd: Lies heeft leerlingen van 6 tot 76 jaar.

De les wordt op maat gegeven en aangepast aan je muzikale voorkeur en leerwensen.

Lies is tevens docent en mentor bij het International Harp Therapy Progam Europe via IHTP Europe. Daarnaast verzorgt ze workshops en educatieve concerten over de magie van de harp en over therapeutisch harpspel (in het Nederlands, Engels en Spaans).

Neem gerust contact op voor nadere informatie.

Les-dagen zijn maandag en dinsdag. Momenteel is er een wachtlijst voor de harp lessen.

“Ik heb het gevoel dat je echt ziet wat ik kan en je past je les aan mij aan zodat ik veel leer.”

Dankjewel voor de superfijne lessen. De sfeer en de rust die jij meebrengt is echt weldadig ”

Workshops

Muziek in de (thuis) Zorg

Muziek zorgt voor een vrolijke noot om de dag te starten, een troostend moment waar woorden tekort schieten, stimuleert tot bewegen een roept herinneringen en verhalen op.
In deze laagdrempelige workshop verdiepen we ons in de rol van muziek in de huiselijke/zorg setting en onderzoeken we eenvoudige manieren om meer met muziek te doen. De workshop is voor mantelzorgers, zorgprofessionals en begeleiders. Ervaring is niet nodig.
We gaan uit van jouw band met muziek en de relatie met de persoon die je verzorgt. Hoe kun je muziek gebruiken om bepaalde handelingen soepeler te laten verlopen, te helpen bij ontspannen of juist om even vrolijke afleiding te vinden? De workshop is interactief, vrolijk en vol handige inzichten en tips.

Therapeutisch harpspel

Speel je harp of een ander instrument en ben je benieuwd hoe je muziek therapeutisch kunt inzetten? Lies verzorgt workshops, privélessen en recitals waar ze je meeneemt in de theoretische en praktische kanten van deze manier van muziek maken.
Voor harpisten organiseert ze samen met International Harp Program Europa een jaarlijks introductieweekend en lesweken voor module 1 en 2. Zie www.helendeharp.nl

Lies is geregistreerd als docent in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO).

CRKBO

"Ik ben echt geïnspireerd om meer met muziek te gaan doen (in de zorg)."

"Lies legt het duidelijk uit en al snel kun je meespelen."

Recitals

The Healing Harp

Recital met uitleg en verhalen over de magische en helende werking van harpmuziek op lichaam en geest. Het publiek kan desgewenst lekker gaan liggen luisteren en voelen.

De wereld van de harp

Educatief, interactief concert vol anekdotes waarin je wordt meegenomen naar verschillende landen en muziekstijlen. Een muzikale wereldreis voor kinderen en/of volwassenen.

"Het was muisstil in de zaal. Je vertelde en speelde zo boeiend dat ik het helemaal voor me zag en voelde”

- Lynn Singer, docente tai chi en mindfulness