In januari 2023 gaat Lies naar Honduras en Guatemala om kennis te delen voor meer muziek in de zorg. Lies is therapeutisch harpiste en mentor/docent van IHTP Europe en mede oprichter van Stichting Helende Harp.

Lies gaat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor het promoten en vergroten van therapeutische muziek in de zorg in Honduras en Guatemala door workshops te geven aan muzikanten en zorgprofessionals over de therapeutische kwaliteiten van muziek.

In Honduras, waar ze jaren gewoond heeft, is al contact met cultureel managers die helpen met de planning en organisatie van de workshops en bijeenkomsten; ze gaat daar les geven aan de muziekacademie en kennis uitwisselen met muzikanten door voorbeeld interacties verzorgen in ziekenhuizen. In Guatemala heeft Lies contact opgenomen met een groep harpisten “Arpas en Armonia”. Ze zal een twee daagse introductie workshop therapeutisch harpspel geven en samen concerten verzorgen in verpleeghuizen.
Ook gaat ze in beide landen een yoga les begeleiden met harp, ter inspiratie.

Het project Helende Harp op Reis is een initiatief van Lies Joosten op vrijwillige basis. Stichting Helende Harp ondersteunt het project met de donatie van een Fullsicle harp. Wil je bijdragen aan de reis- en verblijfkosten?

Donaties welkom via stichting HELENDE HARP
op NL60RABO0375711112
t.n.v. Stichting Helende Harp
o.v.v. Honduras/Guatemala

Dankjewel!
Na afloop de reis worden extra donaties gebruikt om muzikale ziekenhuis interacties te financieren in Honduras.